Lykken ligger ikke i selve lykken, men i arbejdet med at opnå den.

Fjodor Dostojevskij

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvem er vi?  Opdateret februar 2012...

 

Vi er en familie på to voksne og 2 børn...

 

I 2005 fandt Per igen sin indre sømand frem og fik overtalt familien til at anskaffe en sejlbåd. 

 

Lidt efter lidt blev Rikke mere tryg under sejlads og facineret af landet fra vandsiden og det at sejle fra land til land - i bogstavligste forstand.

 

Johan og Rose fik hurtigt lært at færdes på dæk og dørk og i mast og rig, men er ikke altid lige tændt på udsigten til en sejlweekend. 

Men vi tror alligevel de har godt af livet ombord som besætning på Isabella og i havn finder de også altid legekammerater og udfordringer. 

 

Præsentation:

 

 

Rikke er 1. styrmand, hovmester, skibssygeplejerske, skibsskoleleder og mor. Rikke er født i 1969.

 

 

Johan er Feva-sejler, læsehest og klar til at kravle i riggen hvornår det skal være. Johan er født i 1997 og går i 8. klasse på Hindholm Privatskole.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rose er optimistsejler, 2. styrmand på Isabella, kahytsjomfru og altid den mest velklædte. Rose er født i år 2000 og går i 5. klasse på Hindholm Privatskole.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Per er skipper og maskinchef på S/Y Isabella - og far til de to børn. Yachtskipper III, Flodskipperbevis og Tidevandskursus fra FTLF. VHF/SRC-Certifikat. Født 1967.

 

 

 

Drømmen

For nogle år siden sad vi med vores gode venner Inger og Erik og kiggede i gamle bådblade for at finde en lille jolle til at sejle ud at fiske fra.

 

Per lånte hele kassen med blade og snart stod det klart, at for prisen som en lille jolle med trailer og motor kostede, så kunne vi lige så godt købe en 24 fods sejlbåd, som hele familien kunne være i.

Det krævede nogen overtalelse af resten af familien, men som sagt så gjort.

 

I vinteren 2004-05 investerede vi i en Bandholm 24 med defekt motor og efter en sæson med påhængsmotor og ubefaren besætning, var beslutningen om en 27 fods Bandholm med dieselmotor ikke svær at tage.

 

 

2 dejlige sommerferier i vores Bandholm 27 gav mod på mere og pludselig lå Columbus II der, som Isabella hed før, og med den alle drømmene om havsejlads til sydligere himmelstrøg.

 

 

I barndomsårene tilbragte Per sommerferien på maven ud over molen for at fiske hundestejler og rødspætter med en fiskesnøre på en træpind i Mårup havn på Samsø. Bedsteforældrene boede i Mårup ved Brugsen og Per sad bag på bedstefars Puch 3-gear ned til havnen, så tit det kunne lade sig gøre.

 

"Jeg tror det var dér på Mårup Havn, - fiskerne med deres både og net, den stærke lugt af tjære, solen og vinden og saltvandet og barndommens ubekymrede begejstring, at en stor kærlighed til havet og dets muligheder blev grundlagt. 

 

I teenageårene var jeg fast gast og medbygger på et privat projekt for ombygning af en tidligere lynæskutter med Hundestedmotor til lystfartøj med gaffelrig og uden styrhus. Det blev til mange gode timer - både til lands og til vands - med alt det grundlæggende sømandsskab.

Kombinationen af min store interesse for teknik og sejladsen førte til, at jeg i 1984 startede på A. P. Møllers maskinmesterskole i Svendborg. Efter et år på værkstedsskolen og maskinisten måtte jeg desværre stoppe uddannelsen pga. olieallergi.

Efter en HF gik jeg i lære og fik svendebrev som tømrer i 1990. Siden har jeg videreuddannet mig til bygningskonstruktør og i 2000 startede jeg tegnestuen. Så fulgte nogle hårde år med små børn, opstart af firma og engagement i diverse bestyrelser. I 2005 købte vi den første familiesejlbåd og så er det gået stærkt..."

 

Rikke, der er uddannet sygeplejerske, er jo opvokset på midtsjælland men født på Bornholm. Før vores første båd var Rikkes kendskab til sejlads begrænset til færger og den slags. Og hun var da også rædselsslagen på den første tur - en halv sømil uden for havnen i havblik - og ville øjeblikkeligt tilbage igen.

 

Men siden har hun fundet den indre Bornholmer frem og har kastet sig over navigationen og sejladsen - således tog Rikke Duelighedsbevis før vores Gotlandstur i sommer, og da autopiloten ikke kunne nå at blive færdigmonteret, var Rikke jo nødt til at være ved roret meget af tiden.

 

 

 

 

S/Y Isabella

              www.syisabella.dk

 

Hvis folk er glade er det deres egen skyld - der er nok at være ked af!

Storm P.

Egentlig er det en ligeså stor kærlighedserklæring at der er nystrøgne skjorter i skabet og toiletpapir på badeværelset, som at gå rundt og sige "jeg elsker dig" hele tiden!

Sangerinden Trille