S/Y Isabella

              www.syisabella.dk

 

 

 

 

 

 

 

Seneste nyt...

 

sidste del af sidste nyt, fra sejlturen 2009-2010.

17.09.2009 - 18.08.2010

 

18082010
SÅ kom vi på nettet igen, og denne gang hjemmefra med eget internet! Hvor ER der meget som skal klares over internettet nu om dage, det er næsten værre end at undvære bilen.

Vi har opdateret FotoGalleri med de sidste gallerier og Rikkes Logbog er opdateret med sidste afsnit indtil videre. Skippers logbog bliver også opdateret inden længe.

Igen TUSIND TAK til alle Jer som har været dér for os, før, under og efter turen - Det føles rigtig dejligt at være hjemme igen.

 

06082010
TAK FOR EN FANTASTISK VELKOMST !!! SÅ RART AT SE JER ALLE IGEN. Tak for banner, blomster, flag, balloner, kager, kaffe og krammer. 

Vi har haft en hård uge hjemme med syn af biler, vasketøj og udflytning af båd og forsøger at vende tilbage til landlivet. Vi har fået rigtig god hjælp af familie, venner og ikke mindst vores gode naboer - Lene og Lars, som har serveret flæskesteg og internet. 

Vi håber at få eget net igen i løbet af næste uge, og at vi dermed kan opdatere nogle af de sidste afsnit på denne rejse - oplevelsestur! 

29072010
Så er vi atter på dansk jord! Kl. 0950 dansk sommertid ankom vi til Bagenkop, Langeland. Vi hev ankeret op ved Lindenau Dock, Holtenau kl. 0530 imorges og sejlede de 30 sømil herop med 20 knob foran for tværs i små krappe søer så Isabella strøg igennem med op til 7,6 knob - nu vil hun hjem!

Vi ankommer til Bisserup lørdag d. 31. juli kl. 1500! 

Hvis I har lyst til at møde op og ønske os velkommen hjem så tag kagen og eftermiddagskaffen med til Bisserup Havn - så håber vi vejret holder tørt og vi kan sidde udenfor på bænkene, som for 13 måneder siden, da vi tog afsted.     

VI GLÆDER OS TIL AT SE JER!

26072010
Helgoland - Tyskland! Igår kl. 0900 UTC ankom vi til Helgoland efter 3 døgn og 14 timer fra Inverness i Skotland. Vi sejlede fra uafbrudt regnvejr ud på en mild Nordsø med lyse nætter og frem for alt - tørvejr og højttryksvejr med sol og lette vinde. Det skotske gæsteflag er nu til salg og det er nyvasket - det tog de første 140 sømil førend det var tørt! Det var den første døgndistance for sejl og derefter forsvandt vinden mere eller mindre og vi måtte have motoren til hjælp for at holde farten på et acceptabelt niveau.
Anna og Leif afmønstrede her på Helgoland efter 3 ugers afvekslende sejlads i Irland og Skotland samt Nordsøen. Det har været lidt trangt med pladsen med 6 ombord i silende regn og efterårsvejr, så fleksibiliteten har til tider været på en hård prøve for alle. Men vi har spist godt og der har indimellem været Irsk Pub-stemning med musik ombord: Leif på guitar, Anna på original Irsk Tinfløjte og Rose på blokfløjte!

Imorgen sejler vi videre til Brunsbüttel og onsdag sejler vi gennem Kielerkanalen til Holtenau. Derfra videre til dansk farvand sidst på ugen. Herom nærmere når vi kender til vejrudsigt mm.
Vores muligheder for brug af internet har været meget begrænset de sidste uger, så derfor har det været svært at opdatere hjemmesiden på tilfredsstillende vis, men vi håber at kunne råde bod på dette i løbet af nogle dage. Et nyt afsnit af Rikkes Logbog lægges dog på senere idag.

 

20072010
Vi er kommet igennem Caledonia Canal til Inverness, som er den sidste by og havn inden Nordsøen. Vi har handlet idag og har besluttet at sejle over Nordsøen til Helgoland fra imorgen og de næste 4-5 dage. Vi har stadig Anna og Leif ombord foruden den faste besætning på Isabella og vi trænger nu til lidt saltvand under kølen og solskin foroven. Der har været meget ferskvand både under og over os i de sidste par uger, så nu håber vi det er tid til et vejrskifte. Vinden ser i hvert fald lovende ud for de næste dage, selvom det skifter hurtigt på Nordsøen.

Der er ikke blevet skrevet meget på hjemmesiden de sidste uger, men der er også meget svingende netforbindelse og så er der også lidt mere travlt, end vi ellers har været vant til. Der har været for lidt tid til dette område, for man kunne bruge måneder her også. Her er smukt og grønt, flotte landskaber, bjerge, slotte og herregårde samt en pub på hvert andet gadehjørne og en del whiskydestillerier strøet ud over landskabet med rund hånd. Rikke mener dog vejret lader en del tilbage at ønske, så nu vender vi stævnen mod øst og sejler tilbage mod vores hjemlige himmelstrøg.

Rikkes logbog har vi lige nået at opdatere for turen gennem Irland.

17072010
Tillykke med fødselsdagen til Farfar Jørgen.

Vi er nu i Oban og ligger for Mooring (ankerbøje) hvor vi ankom til 15. juli. Vi sejlede fra Croabh Marina ad en lille spændende tur via Cuan Sound og Easdale Harbour. Vi lå lige i kølvandet på en Irsk sejlbåd, som vi har fulgtes med siden Glenarm i Nordirland. Turen gennem Cuan Sound ville vi nok ikke have valgt uden guide, men det var mægtig smukt og lidt spændende med undersøiske klippeskær med kun 50m gennemsejlingsbredde og en strøm på op til 8,5 knob. Der var dog ikke den vilde strøm da vi gik igennem, men flot var det. Det har været fint med egen guide-båd og det er nogle søde mennesker også. 

Idag den 16. juli har det regnet og stormet fra tidligt i morges, så  vi blev liggende og tog gummibåden ind og gik på Oban Whisky Destillery og så hvordan man laver whisky her i højlandet og bagefter var der smagsprøve! Per fik lov at smage en Lagavulin også - den mest røgede de har og som fremstilles på øen Islay. Som Kim fra Gwendoline udtrykte det, som at slikke på et nytjæret skibsdæk - men en dejlig smag alligevel.

Bagefter handlede vi stort ind til de kommende dage og imorgen d. 17. juli sejler vi op til Corpach eller Fort Wiliam hvor Caledonia Kanalen starter når man kommer vestfra. De næste 3 døgn minimum vil vi bruge på at se den storslåede natur og egn på tværs af Skotland som blandt andet vil føre os henover søen Loch Ness.

 

13072010
Croabh - Skotland West Coast. Det går hurtigt nu, så Nordirland var kun 6 timers tidevandsstop i en lille marina Glenarm og derefter videre til den skotske ø Gigha og her til morgen sejlede vi sammen med en nordirsk båd her til Croabh. Det har været fint vejr og North Channel som er et berygtet farvand viste sig fra sin absolut bedste side. Adrian fra den lokale båd vi fulgtes med sagde, at han ikke har haft så godt vejr til at krydse North Channel i de 30 år han er kommet her! Og igår aftes i ankerbugten ved Adminish Bay på Gigha var der havblik og det føltes helt lunt! Det har vi ikke følt siden Acorerne. Vi er lidt kede af at høre det med VM finalen, vi har mødt mange flinke Hollændere, så at det skulle ende sådan er lidt trist. Nå men det er jo ikke sejlere der spiller fodbold.

Siden Kilmore Q
uay har vi været i Arklow og Howth i Irland hvor vi benyttede tidevandet til at rense bunden og skruen for alger. I Glenarm i NordIrland ankom vi om morgenen kl. 06 og sejlede videre til Skotland kl. 11 med næste tidevand. I løbet af en uges tid skulle vi gerne komme ud på den anden side af Skotland, når vi har været igennem Caledonia Kanalen og klappet "Nessie" når vi sejler igennem Loch Ness. Vi hører at I har fået sommervejr derhjemme, så vi skynder os hjem, så hurtigt vejret tillader. Imens tager vi en Pint på den lokal pub, og møder lidt af lokalbefolkningen. Vi håber også at finde et whisky destillery, som giver en rundvisning.

07072010
Kilmore Quay - fin havn med fiskerbåde og en lille fin marina. Wifi fungerer også fint, så vi har lagt lidt flere fotos på fra Pico og sejladsen til Irland. Idag kl. 11 sejler vi videre op mod Dublin og regner med at gå ind til Arklow sidst på dagen. Igår var vi med bussen til Wexford som er en lille havneby som har fået vokseværk.

04072010
Crosshaven, Salve Marina. Vi har fået Anna og Leif ombord og de er blevet installeret i hver sin køje - Anna på midtergangen i salonen, så det er ikke det bedste sted men det går. Vi fejrede ankomsten først i cockpit med indkøbt Guinness og senere var Leif og jeg på pub - det var hyggeligt!
Idag har vi været på en lille sejltur til Cobh og set museet og et mindesmærke for Titanic, det var her den lagde til for sidste gang før afsejlingen på sin jomfrurejse, som blev så skæbnesvanger.

Imorgen sejler vi nordpå til Kilmore Quay. Det er blot et stop på vejen op mod Dublin, som vi lige skal se lidt på inden vi skal videre til Nordirland. 

Rikkes logbog er opdateret idag, men skippers logbog må vente lidt endnu. Der har ikke været tid til at få den skrevet færdig og ej heller at få lagt lidt flere fotos på.

01072010
Crosshaven - Salve Marina - Cork Harbour i Irland.

Efter 9 døgn og 19 timer på vandet ankom vi hertil igår onsdag den 30. juni kl 1200 utc. Vi har haft en fin sejltur med generelt let vind, kun med 2 døgn med 20-30 knob lige agtenfra, så vi mærkede det ikke så slemt. 12 timers regn og enkelte overskyede dage, men ellers sol og flot vejr. På dag 4 oplevede vi de længe ventede hvaler. Pludselig på Pers formiddagsvagt ser han spout og vi tager farten af skibet. Det er en stor flok Finhvaler og de kommer helt tæt på skibet og svømmer rundt om. Dukker op forskellige steder og en svømmede 2m fra stævnen mens Johan stod helt ude på bovsprydet og så det. Han var nær faldet i vandet af bar overraskelse!

Vi har set havfugle som Mallemuk, Suler, Cory Shearwater. Delfiner i store flokke både dag og nat - som lysende striber af morild. En dag til frokost hvor vi sejlede i vindstille, kom en haj forbi og snusede rundt om skibet i lang tid.

Vores henkogning virkede perfekt, så vi har spist varm aftensmad hver dag. Alle har fået sovet imellem vagterne og der har ikke været nogen søsyge ombord denne gang. 

Kenn er afmønstret idag og taget med bus til Dublin for at flyve hjem imorgen.

På lørdag den 3. juli kommer Leif S og hans datter Anna og sejler med os de næste 3 uger her i Irland, Skotland og på turen over Nordsøen. Det glæder vi os til.

20062010

Nu sejler vi mod Irland! Vindretningen er rigtig, men der bliver maaske lidt lidt af den. Det er en situation, som vi endnu ikke har vaeret i. Har forberedt med meget mad, ekstra diesel og besaetningen er klar til afgang idag kl. 16.00 utc. Vi har haft travlt de sidste dage med at gore klar, og vi har oplevet starten af den store festival, som finder sted her paa Terceira i den kommende uge. Her er flot pyntet op, og de smaa tyre var lose paa stranden idag, saa bornene kunne dyste mod dem! Fuglebjerg byfest kunne laere en del! Rikkes logbog findes paa smaa noter og i hendes hoved, men hun har haft for travlt til, at vi kunne naa at faa den paa denne side! Beklager ventetiden!

I onskes alle en rigtig god Skt. Hans - her taenker vi saerligt paa Heidi og Mikkel og drengene, som vi altid er sammen med. Vi regner med at naa til Irland mellem 10 og 14 dage fra nu, saa hold oje med os her paa siden!

Der er lagt nye fotos paa galleri - Horta og Pico! 

15062010
Vi er tilbage i Angra do Heroismo på Terceira efter en lidt kedelig motorsejlads fra Horta. Vi sejlede syd om Pico for der har vi hørt at der er størst chance for at se hvaler, men desværre så vi ikke så meget som en delfin.
Vi har alle haft en skøn uge i Horta og har været på vulkanøen Pico i flere omgange - senest søndag hvor vi besteg Pico-vulkanen som er 2351m over havet på det højeste punkt. Det var en hård og varm tur, men vi havde godt og klart vejr så det var hele turen værd. Man bliver sat af på en p-plads i 1200m højde og går og klatrer de sidste godt 1100m op af bjergsiden. Johan var selvfølgelig hurtigst og sikrest på toppen, men Rose klarede det også meget flot. Første dag på Pico lejede vi bil og var rundt på hele 3 hvalmuseer. Det var meget interessant og lærerigt.

09062010
Hallo, Hallo! Ja vi er fremme i Horta paa Faial og vi har fundet Kenn!

Vi ankom natten til soendag kl. 0100 efter en lang tur for motor og modvind, men nogenlunde stille atlanterhav. Vi lagde os for anker den foerste nat og var heldige at faa en plads i havnen allerede naeste morgen - de fleste ligger i lag, for her er rigtig mange sejlere. Vi har laest et sted at det er verdens 4. mest besoegte havn og det kan vi godt forstaa. Her emmer af langtursstemnig og folk er glade og imoedekomne. Vi har vaeret paa Peters Bar, eller Cafe Sport, som den hedder og vi har lejet bil og vaeret lidt rundt. Her er lunt, men det blaeser meget og et tungt skydaekke ligger over os og nabo-oen, Pico - som vi gerne vil besoege i godt vejr. Vi har net i marinaen, men det er saa svagt at vi kun kan hente en vejrfil. Nu har vi fundet en internet-cafe og lejet en PC, saa vi kan skrive lidt. Hvis vejret er til det, saa tager vi til Pico imorgen og i loebet af nogle dage er vi nok klar til at gaa tilbage til Terceira og forberede den lange tur til Irland. 

04.06.2010
Vi har opdateret galleriet, og så har vi hørt fra vores gast Kenn, at han er godt fremme på Horta. Det er jo mere end man kan sige om os, så i morgen sejler vi af sted det sidste stykke vestpå og forventer at være fremme søndag. Hilsen til alle Jer derhjemme.

02062010
Stadig Terceira for vejret er lidt imod for tiden. Vi er kommet til vestenvindsbæltet - og det var jo også meningen, men det betyder at det kan være lidt svært at finde en passende vejrudsigt for at komme til Horta. Vi forsøgte igår at sejle vestpå, men synes det var for surt og vi var usikre på at nå at komme i havn inden en front ville passere. I løbet af dagen skyede det til igen, og vi var meget glade for at vi oplevede den tætte tåge og efterfølgende regn og kuling sikkert i havn.

Rikkes Logbog er opdateret med sidste nyt og vi lægger også de sidste fotos op inden afsejling herfra.

Køleskabet kører, men får en ny termostat, når Kenn påmønstrer.

Og så er vi gået i gang med at henkoge kød til turen til Irland, da de dåsepølser, vi har fundet ikke kan holde en sømand i live. Molemaleriet er ligeledes i fuld gang og bliver afsluttet inden afgang til Horta.

25052010
Rikkes logbog opdateret. Vi regner med at blive her på Terceira ugen ud, for efter en lille uges tid med fint vejr kommer det lidt sydlig vind, som på fredag bliver temmelig kraftig. Det vil vi gerne have klaret her, hvor marinaen er godt beskyttet mod syd. Imellemtiden forsøger vi at få vores køleskab til at køle igen, en montør er tilkaldt og så må vi se hvad der er galt.

24052010
2. Pinsedag og her er stille og roligt. Alt er lukket efter de sidste dages fest. Vi har benyttet lejligheden til at opdatere lidt med fotos og logbogen er opdateret. Rikkes Logbog kommer også på imorgen. Rose og Johan har fri for skole i eftermiddag og fisker nu efter aftensmaden fra skibet. Brød har vi fra vores venner fra Vinmuseet i Biscoitos, som kom forbi idag for at tage fotos af skibet til deres webside.

20052010
Imorgen har vi lejet en bil et par dage og kører rundt for at se øen. Vi har købt biletter til en tyrefægtning imorgen aften - det bliver spændende! Det er ikke den type, der foregår i gaderne, så vi tør godt!

Vi har lagt et hyperlink med de første logbogssider, da Jon fra Timeout gjorde os opmærksom på de manglede. Tak for det.

19052010
Angra de Heroismo, Terceira.

Vi forlod Ponta Delgada igår eftermiddags og sejlede hertil over natten på en fin sydlig vind. Vi fik ikke så meget søvn men havde en fin hurtig sejlads med vind og sø. Isabella kan godt lide at gå mellem 6-7 knob og det kan vi også! Vi opdaterer med fotos og logbøger i løbet af nogle dage.  

16052010
Ponta Delgada. Vi har opdateret logbogen og fotogalleri.

Imorges kl. 0600 satte vi Ana på en flyver tilbage til Madeira. Vi har haft 14 gode dage tæt sammen, vi har sejlet 550 sømil og oplevet 2 af øerne i Acorerne sammen. Det har været interessant at lade kulturene mødes og især Rose og Johan har lært en god del engelsk foruden lidt portugisisk. Vi har vandret og kørt øerne tynde, vi har spist en masse hvidløg og smagt Bacalhau com Nates og Espetada blandt meget andet. Nu har vi gode minder og søde venner på Madeira at tænke på.  

Vi tænker på at sejle imorgen mandag til Terceira og kigge lidt på indkøbsmulighederne, inden vi fortsætter til Sao Jorge og Faial. Der rapporteres dagligt om at Blåhvalen svømmer rundt herude syd for øen og det kunne vi også godt tænke os at se. Så derfor vælger vi et døgn med roligt vind og vand så vi langsomt kan glide vestover for sejl og forhåbentlig se nogle hvaler. 

13052010
Ponta Delgada, Sao Miguel.

Igår var det vores fødselsdag (Johan og Per) og vi havde en god dag - 1000 tak for alle fødselsdagshilsner. Vi fik dejlig morgenmad, senere frokost og jordbærlagkage til eftermiddagskaffen. Til aften en lækker lasagne, som Rikke og Ana lavede.
 Vi kunne ikke finde internet igår, så vi har først fået alle emails idag. Specielt tak til alle Johans klassekammerater og Tove, som har skrevet mere end 10 mails til Johan! Dejligt.
Vi hører vejret ikke er for godt i DK - det er nu heller ikke blevet sommer på Acorerne, men flot er her. Vi bliver jo en månedstid endnu, så vi håber vi når at se Hortensiaerne blomstre. Vi har stadig Ana med og hun flyver hjem på søndag. Så tager vi nok videre til Faial eller Sao Jorge.

07052010
Vila do Porto, Santa Maria, Acorer øgruppen.

Så kom vi til Acorerne! 6. maj kl. 0900 ut eller 4 døgns sejlads knap og nap fra Funchal Madeira og så dukkede den første lille grønne ø op i morgendisen, som snart blev til støvregn! Autopiloten svigtede de sidste 4 timer - lige til morgenvagten kl. 0400 som var skippers! Nå men så kan man bedre holde sig vågen og regntøjet trængte til at blive afsaltet.

Vi har selskab af Ana fra Madeira og vi har haft en fin sejltur med fin mængde vind og retning. Lidt store bølger, men heldigvis i den rigtige retning dvs. med os. -og det er jo et ocean så lidt buler må man forvente. Næsten ingen søsyge så det var dejligt for alle.

Nu skal vi rundt og kigge lidt og lejer bil et par dage. I næste uge sejler vi nok videre til Sao Miguel hvorfra Ana igen skal hjem og passe sit job.

30042010
Rikkes Logbog er opdateret og flere fotos kommer senere idag.

Vi planlægger at afsejle mod Acorene på søndag den 02. maj. Hvis vejrudsigten holder får vi let vind, 10-15 knob som halvvind eller lidt agten fra. Det kan blive en fin sejltur. Vi glæder os til at have Ana med og vi regner med at hun skal være med i ca. 2 uger. Hun er allerede igang med at forberede vandreture på Acorene!
Vi har haft travlt her i de sidste dage med klargøring og indkøb, og imorgen lørdag skal vi til grillfest hos Luis, Anas kæreste og nogle venner.
 

24042010
Vi ligger på vores "gamle" plads i Funchal Marina. Her er ikke så mange turister som i november i fjor, men de lokale er de samme og det er hyggeligt at tale sammen igen. Ana og hendes kæreste Luis har taget sig godt af os fra starten, og i tirsdags var vi på køretur og Lavada-vandring. Det var en hemmelig Lavada, som turister normalt ikke kommer på, så det var lidt spændende. Det var forfærdeligt at se de ødelæggelser, som øen har været udsat for den 20. februar i år, da mere end 100 mm regn på få timer satte kæmpemæssige flodbølger igang ned i de forskellige floddale. Stenblokke blev revet løse og sejlede med mudder og vand ned og har ødelagt store områder i byen Funchal. Området Ribeira Brava blev hårdest ramt og det er skræmmende at se hvor store kræfter der er på spil og hvor lidt man egentlig kan gøre, når det først går løs. Mange ejendomme og biler er ødelagt og to store fødevareforretninger i midtbyen har stået under vand - dvs. vand og mudder helt op under loftet! Det samme galt flere parkeringshuse og andre bygninger i stue- eller kælderniveau. Det er nu ganske imponerende, hvor hurtigt de har fået byen igang igen, for 'life must go on' og indtægterne fra turister er ganske nødvendig for øens befolkning. Ødelæggelserne har om muligt gjort det endnu sværere for øens befolkning at få pengene til at række til. Vi har det søreme godt i lille DK.

Vi har opdateret foto-galleri samt lagt sidste afsnit af Skippers logbog på.

18042010
Ankommet til Funchal Madeira kl. 1500 i eftermiddag. Haft en fin tur men lidt søsyge og store bølger, men vi har talt med den franske båd Hedonne undervejs og det har været hyggeligt.
Dejligt gensyn med Madeira og Ana som er vores lokale veninde, som skal sejle med som gast til Acorene. Vi ankom lige til blomsterfesten og et overdådigt mylder af mennesker, børn og tusindvis af blomster. FLOT, fotos følger.  

15042010
Efter flere overvejelser fortrød vi at sejle idag og venter til imorgen. Nu ser det ud til at vejrprognosen holder og vi kan komme afsted i fornuftigt vejr. Vi følges med den franske båd Hedonne og holder kontakt med dem undervejs. Det føles rart at følges lidt ad på det her stykke.

Rikkes logbog er opdateret idag og en del flere fotos er lagt på igår.

14042010
Vi stikker næsen ud i blæsten og holder kurs mod Madeira imorgen torsdag 15. april. Vinden bliver lidt foran for tværs og 20-25 knob med bølger fra samme retning og 3-4 meter. Det har været værre, så vi regner med at det bliver ok. Det kan være svært at finde det rigtige vejr herfra og nordpå på denne årstid men vi vover forsøget. Den franske båd Hedonne følger måske med os, vi har ikke talt med dem siden imorges, men de vil også gerne videre. Vi skriver snarest når vi er i havn og har net igen.

12042010
Stadig Las Palmas. Men nu rydder vi op og vi glæder os over en masse gode ting, vi har fået lavet på skibet. Vi har lakeret langs lønningslisten, monteret klys og slid-lister i rustfri. Per har fremstillet et nyt og større cockpitbord, så vi kan have plads til vores kommende gaster. Styrewirer er blevet skiftet til rustfri og renset og smurt. 2 spil er også renset og smurt, foruden en masse andre småting, som vi længe har ønsket.
Det er også blevet til lidt sightseeing, men vi vil nok huske Marinaen her som en udvidet form for forårsklargøring. Til tider har det været koldt her, men temperaturen og hyppigheden af nedbør er passende for klargøring af sit skib. Og mens vi har arbejdet er vinden gået i sydvest og det betyder at vi kan sejle til Madeira på halvvind. Det bliver sandsynligvis onsdag at det værste vind er passeret og det ser fint ud for det første ben af hjemvejen! Vi skal til Funchal og hente Ana, som skal sejle med til Acorene i slutningen af april/begyndelsen af maj. Det bliver rigtig hyggeligt at gense Funchal og Ana og vi har det fint med at vi nu begynder hjemturen. Vi kommer hjem til sommer, som vi siger!

 

06042010
Fætter Jacob bliver 10 år idag - Tillykke!

Skibsskolen opdateret med Johans Månedsopgave.

Vi er ved at være færdige med vedligeholdelsesopgaverne på Isabella, så vi tænkte at sejle videre i midten af denne uge. Vi mangler dog stadig lidt sightseeing på øen med Amelia og Miquel og nu ser det ud til at der bliver arrangeret fest på broen på lørdag. Vejret vil ikke leverer øst-vind, men vi har talt om at gå afsted direkte herfra på en NØ på ca. 10-15 knob, så vil vi lave et par kryds undervejs. Det bliver måske på mandag eller tirsdag.  

04042010
Las Palmas. Vi har spist påskefrokost på Club Nautico - turens til dato bedste Netcafe. Vi har herefter opdateret Rikkes logbog og Per har lagt nye fotos på Galleriet. Vejret er stabilt med vind fra NØ - her er ikke særlig varmt, kun 20 grader og skyet. De sidste dage 20-25 knobs vind i Marinaen, så det føles koldt i korte bukser og t-shirt. Beklager DK!

Vi er næsten færdige med opgaverne så vi håber at kunne sejle videre i løbet af ugen, måske til sydlige Fuerteventura. Men vinden ser ud til at holde sig i NØ den kommende uge, så planen om at sejle til Graciosa ser lidt svær ud. Vi må se.

28032010
Las Palmas. Logbog opdateret og skibskolen opdateret. Mere er på vej fra Johans hånd i nær fremtid.
Pers hænder er ømme og Johan har også haft en del sløjdundervisning, efter en uges tid med sliberi af teak dæk og lak opgaver diverse steder. Der er ikke meget ferie over det lige pt. men vi håber det bliver bedre i kommende uge. Det er dejligt vejr til forårsklargøring udendørs, så det må man benytte sig af, - og når man samtidig ikke skal  bruge så lang tid på at gå på arbejde! Der kommer snart lidt fotodokumentation.

 

21032010
Stadig Las Palmas. Logbøger opdateret og lidt flere fotos på Galleri. Vi har fint net på den nærliggende Real Club Nautico Las Palmas, hvor vores FTLF medlemsbevis giver fri adgang. Her er svømmebad, fine badeforhold samt restaurant med billige priser, og altså wifi. Marinaen er ok men mest for at have adgang til alle de indkøbsmuligheder som en storby giver. Vejret er koldere end på sydkysten og det er mere skyet. Vi skal have en fleece på for at sidde ude morgen og aften. Vi har været på marked idag og købt en brugt spansk guitar, blandt andet. Rikke fik to bluser med i prisen og hun mener hun har gjort den bedste handel! Der skulle også være en brugt sekstant, men den var væk. En nordmand Wiliam, som vi ligger ved siden af har købt 2 af den samme antikvariar. Nogen der ved hvad en brugt sekstant må koste?

19032010
Las Palmas, Gran Canaria.
Vi forlod marinaen i Puerto Rico for en uges tid siden og har haft 8 dage for anker på sydkysten af Gran Canaria. Det var ikke dårligt! Vi har badet og dykket, slikket sol på dækket og nydt at være på vores lille ø. Vejret har været eksemplarisk med 23-24 grader og med vind fra NØ, som giver stille og fladt vand på syd-østkysten af GC. Johan har fridykket til 8 meter og blandt andet set til anker og fundet en flot konkylie. Vi har mødt en Hollandsk Dehler 35 med Heleene og Rene ombord. De er meget søde og har en del erfaring med sejlads på disse kanter. De ligger for anker ca. 55 % af tiden. Vi skal samme vej, også tidsmæssigt, til Acorene og vil nok følges lidt om muligt.
Igår sejlede vi fra bugten ved Pasito Blanco og havde først havblik og senere kom vinden fra syd, så vi til sidst havde 30 knob, da vi skulle tage sejl ned. Vi sejlede plat læns og loggede 8,2 knob da det gik bedst! Herligt. Men da vi skulle pille storen ned måtte Johan holde godt fast i bommen. Vi kunne faktisk godt have sejlet helt ind i havnen og taget den ned, men vi var ikke helt klar over hvor meget plads der var. Det gør vi næste gang.

13032010
Rikkes fødselsdag - aldrig har det været så varmt og solrigt på den 13. marts. Rikke nyder det! Tak for alle sms'er telefonen har tikket livligt idag.

Vi er på ankerplads ved Anfi Beach. Vi har ligget her siden onsdag, hvor vi forlod Puerto Rico. En kort sejltur, men vi trængte til at ligge lidt for anker, ikke mindst for at spare på de dyre havnepenge. Vi har allerede "tjent" 80 euro. Så har vi brugt lidt af dem til at tage ud og spise med Rikke idag og vi sejlede til Arguineguin i gummibåden - en lille tur på 15 min. det var meget hyggeligt. Nu sidder vi på stranden nedenfor det store hotel og låner deres gratis WIFI. Imorgen sejler vi lidt videre til et par andre bugter inden vi sejler til Las Palmas - det bliver nok onsdag eller torsdag.   

Vi bruger tiden på skibet nu her til skole og at læse bøger og nyde det gode vejr. Der er en helt speciel ro på skibet, når vi ligger for anker. Vi har set en havskildpadde svømme forbi og Johan bader rigtig meget. Per bader næsten også hver dag. Pigerne er lidt mere mådeholdne.

07032010
Stadig Puerto Rico, GC. Vi har lige haft 2 uger med besøg hjemmefra og det har været dejligt – ikke mindst for børnene, som har nydt at være sammen og at tale dansk. Vi har badet, kørt lidt rundt og været ude at spise kinesisk et par gange. Først med Helle og børnene Camilla og Rasmus fra Johans klasse og i sidste uge Lisbeth og Lars med børnene Sarah og Sebastian, som vi kender tilbage fra sygeplejeskolen, altså Lisbeth og Lars.
I dag søndag er vi inviteret på Paella oppe i bjergene af ”vores” smed Valeron samt Miguel og hans kone. Om et par dage sejler vi fra Puerto Rico med kurs mod las Palmas, men vi lægger os for anker nogle dage ved Anfi-beach og Arguineguin. Vi kommer ikke mere til La Gomera i denne omgang, da vi vil bruge 8-14 dage i Las Palmas på de sidste forberedelser inden turen til Madeira samt til lidt sight seeing i storbyen med besøg på Teknisk Museum, Operaen mv. samt fejring af Rikkes 39 års fødselsdag for 3. gang.

Galleri og logbøger opdateret idag. Stor hilsen fra os alle her.

 

 

22.02.2010

Puerto Rico, Gran Canaria.

Så er vi tilbage her i Puerto Rico efter en hård sejlads fra La Gomera i lidt for meget vind. Vi havde forventet 20 knob agten for tværs men fik 25-40 knob lige ind fra siden og en ubehagelig sø. I 3 timer havde 35-40 knob svarende til 17-21 m/s og det er nok! Men frem kom vi, faktisk så hurtigt at vi måtte drosle ned og til sidst sejlede vi kun med et frimærke af genuaen og alligevel sejlede vi 5 knob. Vi holdt farten under 5 knob for ikke at ankomme før dagslyset kom og endvidere skulle vinden lægge sig, så vi kunne gå sikkert i havn - det var jo pålandsvind og det skal man ikke spøge med. Alt klappede, Isabella tog det fint og igår søndag kl. 1030 ankom vi her i 10-15 knobs vind.

Vi har også modtaget Rasmus R fra Johans klasse, hans søster og hans mor, som skal være her i hele ugen. Mere om det senere.

 

Der har jo også været en del blæst om øerne i de forløbne 3 uger, som vi skal forsøge at berette om senere. Men vi er altså uskadte og ved godt mod.

 

15.02.2010

San Sebastian, La Gomera. Byen er karnevalsklædt og vi har i weekenden været til Kanarisk Karneval af bedste slags. Vi vil snarest opdatere Galleri med fotos af befolkningen i udklædning tilpasset temperaturen.

Solen skinner de fleste dage. Her er skønt. Per og Johan dykker næsten hver dag med Ole fra Valkyrien fra en nærliggende strand, Playa de la Cueva. 

De to logbøger er blevet opdateret idag. Vi bliver her til sidst på ugen og forhåbentlig er det værste af et kæmpe lavtryksområde på det tidspunkt forsvundet østover.

FTLF har i det seneste nummer trykt en artikel, som vi har kaldt "En skipperkones Bekendelser" og som i store træk omhandler Rikkes "Tanker om Langtur". Det er fantastisk at være "her ude" og være istand til at bidrage aktivt til bladet "Langturssejleren" som vi så mange gange selv har læst med største iver, når det nye nummer kom med posten.

 

14.02.2010

Tommys fødselsdag. Tillykke!

 

08.02.2010

Vi sejlede til La Gomera i fredags og havde en fin tur herover. Det er jo korte distancer imellem øerne, så det var kun 7 timer. Vi havde dog modvind istedet for den lovede østenvind, så det er lidt svært at finde ud af vinden imellem øerne. Vi havde 15 knobs vind imod og vi krydsede de første timer, men så gad vi ikke mere og startede Mr. Perkins og sejlede de sidste 2,5 time for motor. Vi var inviteret på selvfanget tun af TimoOut, som var sejlet i forvejen og det ville vi gerne nå.

Byen og havnen er fin men det lovede internet fungerer desværre ikke rigtig. Jeg er lige nu på internet cafe og skriver disse linier. Der er en fin stemning på havnen og mange sejlere har ligger her i årevis!!! Vi har da også tænkt tanken.

Vejret er også godt, ikke så stabilt som på Gran Canaria, men dejlig varmt alligevel. Johan og Jeg har været ude med gummibåden og lave et par prøvedyk og afprøve vores eget dykkerudstyr. Nu fungerer det fint efter vi har fået fordelt blyet lidt anderledes.

Idag mandag og de næste 2 dage har vi lejet en bil og kører lidt rundt og kigger. Her er meget smukt, som på Madeira, men måske lidt mere råt. Vi skriver lidt mere senere. Logbøger mv. opdateres også snarest. Lidt flere fotos er allerede lagt på.

 

 

04.02.2010

Las Galletas, vejret er godt igen og havnen er rolig. Vi har fået sovet ud og tager til La Gemora imorgen den 05. februar. Vi har ikke fået set det på Tenerife vi gerne ville, men vi havde en fin tur til Adeje igår og til morgen har vi set El Teide med sne på - et fantastisk syn. vi kommer måske tilbage hertil senere.

 

Vi har opdateret hjemmesiden på logbøgerne og skolesiden.

 

02.02.2010

Las Galletas, Tenerife Sur. Vi er indeblæst i sydlig kuling, som betyder swell eller bølger, som ruller ind af havnehullet og gør havnebassinet til et oprørt hav uden mulighed for at slippe væk. Meget ubehageligt. Vi sov ikke sidste nat og er mere trætte nu end efter flere døgns sejlads. Vi fiser rundt med fendere og strammer og slækker fortøjninger, laver spring samt kontrollerer vejrudsigt for mindre vind. Vi håber fortøjningerne og broerne holder. Det var helt ekstremt i nat kl. 02 ved højvande og så blev det gradvist bedre, hele dagen har det blæst mellem 20 og 30 knob og broerne er som slanger. Heldigvis drejede vinden i nat mere i vest og således får vi lidt læ af landet.

Vi har indtil videre undgået andet end en flad fender, men vi er trætte. Vi sejler nok videre til La Gomera torsdag - ikke fordi vi har set meget til Tenerife, men for at følges med TimeOut, og så kan vi nok nå at se Tenerife senere. Vi har hørt fra Puerto Rico at der også har været meget ubehageligt at ligge der, så det havde ikke hjulpet om vi var ventet et par dage med at sejle.

 

Vi har lagt skippers logbog på fra turen til Mogan og Galletas.

 

 

28.01.2010

Vi modtog imorges den triste meddelse at Pers fars kone Grethe har tabt kampen mod sin sygdom og stille er sovet ind her til morgen. Det har været en lang og sej kamp i 1½ år hvor de har kørt forgæves fra det ene sygehus til det andet og Grethe har været utrolig stærk og kæmpet til det sidste og Jørgen har været der og støttet hende i et og alt. Men der er heldigvis også gode minder, for de har altid været et lidt skørt par, som kunne finde på lidt af hvert og altid i godt humør og med musikken som det samlende element. Det er godt at kunne tænke på nu i denne triste tid.

 

Imorgen sejler vi fra Mogan til Tenerife og Galleri er blevet opdateret idag her til aften.

 

 

23.01.2010

Bedding i Mogan. Vi kom op tirsdag ca. som planlagt og aftalt og vi lånte højttryksrenser til spuling. De bruger ikke rigtige stativer men træbukke her, men vi står rimeligt stabilt og sover bare lidt stille i denne periode! Det er heldigvis kun en uge. Vi har idag lørdag klaret primer og bundmaling samt lidt reparation på fribord, så vi er klar imorgen. Men vi kommer nok ikke i før mandag. Tirsdag regner vi ,med at sejle til Tenerife hvis vejret tillader, så skal vi ud og afprøve accelerationszonen mellem øerne! De lokalkendte siger at vinden stiger med 15-20 knob på få minutter og anbefaler at starte med 2 reb i storen ved afgang. Vi har mødt mange mange danske turister og også langturssejlere. Vi ligger ved siden af en finsk båd som vi har det rigtig hyggeligt med, men mere om det i Rikkes logbog.

 

18.01.2010

Hallo igen alle sammen! Der er lige gået lidt lang tid siden sidst, men der har været lidt forskelligt at se til. Johan og Per har været på dykkerkursus og er blevet Open Water Divers under Padi ordningen. Vi har haft en smed til at lave nogle rustfrie opgaver på båden og vi har skruet og pudset og poleret rundt omkring. Vi har haft en lille delegation hjemme i en uge for at klare nogle opgaver med firma, tekniske apparater samt opdatering på familiefronten. Alle ting er gået godt og vi skriver snart lidt mere på logbøger mv.

Idag sejler vi videre til Mogan for at tage båden op imorgen på bedding og ordne bunden og skifte zink. I næste uge regner vi med at sejle videre til Tenerife.

 

01.01.2010

Godt Nytår til alle!

Her er ikke sket så meget siden sidst, men vi har spist dejlig mad og hygget os med familien og ungerne har badet rigtig meget. Såvel i havet som i poolen på Bedste og Bedstefars hotel. Jo, og så har Johan jo haft besøg af Alexander og de har boet et par dage hos hinanden. De var lidt trætte, da de skulle sige farvel og Alex og Pernille skulle til Las Palmas for at afslutte ferien dér. Men det har været et dejligt gensyn og de har jo leget helt som vanligt, bare i andre omgivelser.

Nytårsaften var vi ude at spise og bagefter hjem på hotellet og drikke kaffe. Kl. 12 sprang Johan i poolen og så begyndte noget af et festfyrværkeri. Rose lod champagnen springe og vi voksne drak den.

Nu har vi lige opdateret lidt med lidt fotos og Rikkes Logbog, men der mangler stadig fotos fra Nytåret, de kommer snarest.

 

Vi bliver her i Puerto Rico til den 16. januar og tager derefter skivet op i Mogan, som ligger kun 1 times sejlads herfra. Derefter sejler vi til Tenerife og La Gomera i nogle uger, for at være tilbage til uge 8 og 9, hvor vi igen får besøg hjemmefra. I uge 8 er det Rasmus fra Johans klasse med sin mor og lillesøster. I uge 9 er det familien Lilleøre fra Asnæs. Dernæst sejler vi nok nordpå til Las Palmas og derefter Lanzerote eller Graciosa i et adstadigt tempo og regner med at sejle til Madeira sidst i marts.

 

24.12.2009

Kære Alle, Glædelig jul!

På Isabella har vi julehygget siden i morges og lavet ris a la mande til i aften mv. Vi har fået lidt sol igen efter en skyet formiddag med lidt regn også i nat. I aften tager vi jo ud for at spise julemiddag på en lokal restaurant sammen med Bedste og Bedstefar samt Pers kusine Linda og hendes Øyvind. Bagefter tager vi tilbage til hotellet og  julehygger med ris a la manden og lidt små gaver.

Kan I nu alle sammen have en dejlig juleaften. Vi har opdateret Galleri med de sidste fotos og vores julegave til alle vore læsere er en video, som Jon fra Timeout har lavet til os. Den er optaget på turen fra Lanzarote til Puerto Rico. Fra alle os til alle Jer!

 

 

23.12.2009

Vi hygger os med besøg hjemmefra og det er rigtig hyggeligt. Ungerne har vel nærmest svømmehud mellem tærene og vi andre får snakket og spist lidt godt. Vejret er desværre ikke det bedste for solhungrende danske, men temperaturen er da fin, 23 grader. Fra imorgen skulle det blive rigtig fint igen. På fredag tager Rose og Johan med Øyvind og hans bror samt Linda ud og bader lidt. Så tager vi os en slapper.

Galleriet opdateret med de nyeste fotos. Vi har med hjælp fra Øyvind fået installeret Picasa billedbehandlingsprogram, så vi kan ændre størrelsen på de optagne fotos. Det gør det lidt hurtigere at uploade fotos. Derfor bliver Galleriet opdateret nu.

 

22.12.2009

Vi har idag opdateret logbøgerne, så der er lidt læsestof til juleferien. Vi håber at kunne oploade fotos til Galleriet snarest, men det er store mængder data og tiden har været knap i de seneste dage med besøg hjemmefra. Vi har bestilt bord på en lokal restaurant tæt på hotellet til julemenuen og kaffen og ris a' la Manden tager vi hjemme hos Bedste og Bedstefar i lejligheden. Rikke har husket kirsebærsovsen hjemmefra!

 

Lidt status: 

Vi har sejlet ialt 2972 sømil indtil nu. Omregnet er det 5504 km. Timetælleren på motoren viser 404 timer siden afrejsen, og jeg har ikke optalt total sejltid, men hvis vi tager ca. 5 knob som snit, så har vi brugt 594 timer.    

 

19.12.2009

Puerto Rico, Gran Canaria.

Vi ankom hertil dagen efter afsejling fra Lanzarote og vi havde en fin tur og sejlads trods lidt dystre vejrforudsigelser. Mere om det på logbogen senere. Det var rigtig hyggeligt at følges med Time-Out og vi filmede hinanden på skift, som vi glæder os til at lægge her på siden senere.

Igår blev vi hentet af vores tidligere naboer Søren og Lis, som har en ferielejlighed hernede tæt på havnen. Vi spiste rullepølse på rugbrød blandt mange andre lækkerier, som Lis er så kendt for, og det var et rigtig dejligt gensyn med dem. Det var jo Søren som kappede vores fortøjning den 4. juli i Bisserup!

 

Kort før vores afrejse fra Lanzarote fik vi besked om at Rikkes mormor var stille sovet ind på sygehuset 2 dage før sin 94-års fødselsdag. Det er lidt mærkeligt at være så langt væk når bisættelsen skal være idag. Men det er desværre en del af det at være taget afsted på en længere rejse. Vi vidste på forhånd at det kunne ske og som Johan sagde det: Hendes livsenergi var brugt op!

 

Idag her kl. 15 har vi netop modtaget Bedste og Bedstefar samt kusine Linda og hendes Øjvind til juleferie i sydens sol sammen med os. Det var en dejlig oplevelse at se dem igen og stor var gensynsglæden da også for både børn og voksne.

 

16.12.2009

Vi sejler til Gran Canaria idag kl. 11 lokal tid. Vi har problemer med internet, så vi skriver ikke mere lige nu. Vi har 24-30 timers sejlads og det er ikke det bedste vejr, men enester mulighed i denne uge.

 

14.12.2009

Vi er stadig på Lanzarote og har de sidste par dage haft en bil og er kørt lidt rundt på øen. Den første eftermiddag kørte vi til Arrecife og købte et nyt kamera, for vi kan jo ikke klare os uden. Og det gamle kamera var desværre ikke til at redde. Vi har ikke net i øjeblikket, og må gå op i receptionen for at logge på. Men vi håber snart at kunne komme med lidt opdateringer. De følgende dage kørte vi til øst og vestkysten og har set bjerge, vulkaner, huler, ildbjerge, frådende bølger slå ind på kysten og meget mere. Det er en flot ø og vi kan varmt anbefale at leje en bil og komme lidt rundt.

Nu igår ankom "Time-out" fra Middelfart med Ulla og Jon, samt børnene Christoffer og Andrea. De skal også holde vinter her på Kanarieøerne, så vi prøver at planlægge at ses lidt i den kommende tid. Vi skal begge holde jul på Gran Canarie, så når vejret er til det, sejler vi videre. Der er lovet noget sydlig og vestlig vind de kommende dage, så det bliver nok først sidst på ugen vi kan komme afsted. 

Vi har lagt lidt på om skibsskolen og vil opdatere galleri snarest. 

 

08.12.2009

Logbog opdateret.

 

07.12.2009

Marina Rubicon på sydkysten af Lanzarote. Logbog opdateret.

Vi har været lidt forfulgt af småuheld de seneste par dage, men nu ligger vi da stille og roligt i en marina i vintermode. Fra Graciosa sejlede vi til Arrecife ca midt på østkysten af Lanzarote. Et par sømil før ankomst så vi en rygfinne, som ved første øjekast kunne sidde på en hammerhaj. Den kunne måske også sidde på ryggen af en spækhugger, og vi ved faktisk ikke hvad vi helst skal tro. Men badning blev lige udsat indtil videre.

Der er ingen decideret havn for lystsejlere som os, men en stor breakwater (mole) som man kan ligge for anker inde bag ved. Det er der rigtig mange der gør og der er også udlagt moorings (ankerbøjer) som man kan fortøje til, hvis man tør. Det er nogle tunge slimede trosser at få halet ombord og i første forsøg røg bådshagen over bord. Lidt efter vendte vi rundt og gik på grund (klippe) men heldigvis ikke mere end vi kunne bakke af igen. I andet forsøg fik vi fat i bøjen og mens vi ånder lettet op kan nabobåden berette, at dér kan vi ikke ligge. Så tredie gang blev lykkens gang. På sejlturen gik kameraet i stykker - det ville ikke åbne - sandsynligvis vores 10 dage på Graciosa med fint sand i luften, så ingen fotos lige pt. Næste dag sejlede vi ind i gummibåden og fandt bådshagen oppe på klipperne - dejligt. Vi gik også en tur i byen, men det var en lidt kedelig by og ikke meget at berette om her. Igår sejlede vi til en lille ankerbugt Papagayo på sydspidsen af Lanzarote og lagde for anker. Johan og skipper sprang i baljen fra gummibåden og dykkede lidt for at se på skaderne på kølen. Vandet er klart og 20 grader C som luften, så det går lige. Det var heldigvis ikke sket noget fatalt med kølen så vi sparer kran i denne omgang. Værre gik det her til morgen da vi sejlede i havn i Marina Rubicon. Havneassistenen ville lige vise os lidt rundt i marinaen, stedet for at vise os vores plads fra starten, så ved en helt unødvendig vending imellem 2 rækker af både, kommer vi for tæt på stævnankeret på en af de andre både og får bukket et scepter. (søgelænder) øv, øv, øv!

Vi har lidt forkølelse ombord men ellers går det godt. Ungerne har lige været med en engelsk familie oppe og bade i poolen på et nærliggende hotel og mens skipper har besigtiget skaderne ombord har skipperkonen vasket håndklæder og for få minutter siden kaldt til fælles skafning. See you later... 

 

01.12.2009

Rikkes logbog er opdateret.

Igår aftes åbnede vi den store juletaske og spiste marzipan og dadler og bestemte at stå tidligt op idag. Kl. 7 tændte vi olielampen og fik læst julehistorie iført nissehuer og juleforklæde - Tiske og Taske og jul i den gamle mølle. Det var rigtig hyggeligt og nu er december godt igang.

 

28.11.2009

Vi er stadig på Graciosa og nyder solen og endelig at være ankommet til de Kanariske øer. Her er kun lige det mest nødvendige, men fredeligt og stille. Varmt, solrigt, en god plads i Marinaen og ikke så langt til strand. Vi er næste hver dag ved stranden når skolen er slut og så snorkler vi og ser på mærkelige fisk og blæksprutter. Johan snorkler med nogle franske drenge, der også går i skole om formiddagen. Det går bedst når de snorkler og svømmer. Det franske kniber lidt mere. Rose leger med lillesøsteren og det går også helt godt. Familien skal også tilbringe vinteren her på kanarieøerne og samme vej hjem som os, så vi skal måske ses på flere øer.

Vi har opdateret med fotos og arbejder på logbøgerne, men det er svært at koncentrere sig i den varme. Så der går måske et par dage mere. Vi skal på cafe, for at komme på nettet, men så forbereder vi mails hjemmefra og sender når vi er her. Det er nu meget hyggeligt. Men der går altså hurtigt et par dage før vi ser en ny email. Hvis det haster, så send en sms på mobilen.

 

24.11.2009

Tillykke til Mormor!

Vi er ankommet til Graciosa igår kl. 1300 efter 49 timers sejlads fra Funchal. Vi havde rigelig vind og bølger samt regnvejr det meste af turen, så vi var godt trætte da vi ankom. Leif fra sejlklubben forsynede os igen med vejrsms så vi vidste om vejret holdt sig som lovet. Men nu er vi her, altså på de Kanariske øer, som vi havde planlagt. Solen skinner og det er dejlig varmt men det blæser friskt imellem bjergene på øerne - Lanzarote ligger et stenkast herfra med en høj klippeside. Havnen er uden faciliteter, der er ikke strøm eller vand på broerne. Havnekontor og de to toiletter ligger 15min gang fra broerne. Der er en bruser på hvert toilet med koldt vand. Til gengæld giver vi kun 7 euro pr. døgn. Og vi ligger meget fint i havnen. Idag efter skole, har vi været på stranden og vi fik alle brusebad tilbage i skibet med vores solarshower i cockpit. Nu er vi på øens netcafe og har købt ½ times internet til 1,5 euro. Strøm er en mangelvare til trods for at det altid blæser. Er der ikke en som kan give et hint til Vestas om at sætte et par vindmøller op her på øen. Der står dieselgenerator rundt på hver andet gadehjørne!

Vi bliver et par dage og sejler videre til Lanzarote torsdag morgen.

PS tak for sms på satellit telefonen fra Johans klasse. Det var hyggeligt.

 

 

20.11.2009

Vi har sagt på gensyn til Ana her til aften og sejler fra Funchal imorgen Lørdag d. 21.11.2009 mod Graciosa, den nordligste af de Kanariske øer. Det tager et par dage og vi ved ikke om der er net, så der kan måske komme til at gå lidt tid inden næste opdatering. Send os evt. en sms på satellit telefonen. Her er lidt læsestof til vi 'ses' igen.

 

Rikkes Logbog er opdateret helt op til og med Madeira og et par nye videoer er uploadet på youtube. Sporvogn i Lissabon og Sejlads rundt om Finnisterre.

Se dem her!

 

Sporvogn i Lissabon

 

 

Sejlads rundt Finisterre

 

 

19.11.2009

Stadig Funchal, og solen er kommet tilbage efter et par regnvejrsdage.  Galleri opdateret med Madeira 03. Vi fandt at vinden var for svag til at sejle på, så vi venter foreløbig til lørdag med at sejle videre. Har været på bustur idag til Nonnernes dal, Curral das Freiras.

Molemaleri er blevet færdig og fotos er med på Galleri.

 

15.11.2009

Rikkes logbog opdateret. Idag regn og blæst, så det kan altså godt regne her! Til aften ude at spise på lokal fiskebar i Canical med Ana, skøn mad og godt selskab. Vi sejler måske videre tirsdag eller onsdag mod Graciosa - evt. med følge af engelsk båd. Vi får se, men vi skriver nok lige inden afgang.  

 

09.11.2009

Logbøger og Galleri samt Skibsskolen opdateret.
Stadig Funchal Marina og vi nyder varmen (idag 24 grader og skyfrit) og skønne Madeira. Her er så fantastisk at vi har besluttet at blive en uges tid mere, selvom vinden vil være fin at gå til Graciosa og de Kanariske øer på. Vi har haft bil i knap 2 dage og været lidt rundt her på øen. Vi har gået på Lavada'er, som er øens 500 år gamle vandingssystem, som leder regnen fra nordøen ad snørklede  kanaler til den tørre sydlige del af øen. Vi bader på stranden bag marinaen og går på opdagelse i byen. Prisniveauet er lidt højere end fastlandet Portugal, men meget skal jo også sejles herud. Vi har mødt en lokal pige, Ana, som står i en kiosk og formidler udlejning af biler, endagsudflugter med sejlbåde, hval- og delfinbåde mm. Hun er meget sød og behjælpelig med alle vores spørgsmål. De sidste par dage har vi også haft hyggeligt selskab af Marie, en dansk pige som er gift og har 2 børn og sejlbåd hjemme i DK, men hendes betænksomme mand syntes lige hun trængte til en uges afslapning. 

Vi møder en del skandinavere, som ser vores danske flag i havnen og kommer forbi og hilser på. Igår kom et dansk par fra Jægerspris som kender bådebyggeren Brandt-Møller, og Idag kom et par, som har sommerhus på Agersø, så vi har sendt en frisk hilsen med hjem til øen.

 

Vi synes det gik så godt med at have Jonas ombord, at vi er friske på en gast på en lille tur til de Kanariske øer, en uge eller to, hvis der er en, der er hurtig. Vi kan anbefale at tage via Lissabon, da vi ved at en enkelt fra Lissabon kun er 32 euro, hvis den bestilles via nettet i forvejen. Vi benytter FTLFs koncept for gaster, hvilket betyder at køjen koster 150 kr/døgn og så deles vi om mad, havnepenge og diesel.  

 

 

 

03.11.2009

Funchal Marina, Madeira

Her til morgen ankom vi til Funchal Marina på Madeira efter en slem rulletur fra Porto Santo. Vi sejlede til midnat efter vinden havde lagt sig til ca. 15 knob. Den havde blæst med 25-30 knob dagen igennem og kombineret med en fin varm regn var det ikke det bedste man kunne byde en flok nordboer, som havde sejlet i 4 døgn for at nå til de varme lande. Vi havde en kort gåtur til den lille Vila Baleira, hvor Columbus siges at have boet med sin kone i 1478 inden han tog til Lissabon for at studere navigation. (note 1) Bagefter handlede vi i Pingo Doce som er Portugals svar på Netto og gik tilbage. Vi badede på den 8 km lange sandstrand, som Porto Santo er så berømt for. Det var noget vi alle kunne lide, for vandet er knap 23 grader. Men så var det lige det med regnen og vinden og Jonas skulle jo gerne med en flyver hjem fra Madeira næste dag, så vi pakkede sammen og forlod marinaen til midnat. Vinden kom direkte bagfra, så det blev en rulletur uden lige, selvom vi krydsede lidt. Bølgerne slår sammen mellem øerne og bliver helt utidige. Men Madeira dukkede alligevel op i natten, månen har været vores faste følgesvend på denne havtur og stjernehimlen fantastisk. Madeira med sine lys op ad bjergsiderne og månen som prikken over i'et sidst på natten lige inden daggry - det var fantastisk.

Nu ligger vi på en fin plads på havnepromenaden i marinaen og flere danske turister har allerede været forbi og hilse på Isabella. Det er hyggeligt. Jonas er kørt en tur i en lejet bil, som vi har imorgen, og til aften skal vi ud til lufthavnen med ham. Han har været os en god gast og vi vil savne ham på den videre færd.

 

Note 1. De fleste ved hvad der kom ud af at Columbus lærte navigation, og nu kan I se hvad der kom ud af (foreløbig) at Per gjorde det samme. Vi har ikke opdaget nyt land, men for os har det været enestående at komme her til de spektakulære vulkanøer, som allerede ved første landkending får ens hjerte til at banke med fornyede kræfter og man føler sig som en anden Columbus eller Vasco da Gama, når de sorte siluetter pludselig dukker op forude efter 4 døgn på det store blå hav.  

 

02.11.2009

Porto Santo Marina, Porto Santo

Efter 97 timer på det store blå ankom vi igår aftes kl. 21 til Porto Santo 30 sømil NØ for Madeira. Vi har haft en fin overfart med fantastisk højtryksvejr og god stemning for alle mand og piger. Det har været dejligt at have Jonas med - dels har han medvirket meget positivt til den gode stemning ombord og så har det været rart at dele nattevagterne i 3. Vi kunne godt have brugt lidt mere vind i den rigtige retning, for vi har haft motor på i 3 døgn for at kunne holde vores gennemsnitsfart på 5 knob, men den gamle hr. Perkins har klaret det fint. Nu er vinden til gengæld kommet, vi har 20 knobs vind og lun regn her til morgen!

Nu er vi indklareret og har fået nøgler til baderummene og - ja nu er alle forsvundet op i bad, forstå det hvem der kan? Vi fleste af os har da badet på 4 km dybt azurblåt vand for 2 dage siden og skyllet efter med vores solar shower så hvad er problemet? Nu står den på speed sightseeing idag og i aften vil vi sejle til Funchal på Madeira, en lille tur på 40 sømil, da Jonas skal med et fly hjem tirsdag aften (imorgen!) Det er hårdt at være studerende. Vi skriver lidt mere og svarer på mails snarest.   

 

26.10.2009

Sines, Portugal. Sol og 25 grader idag. Skoent! Vi sejlede fra ankerplads ved Cascais til Sesimbra loerdag den 24. og soendag formiddag videre her til Sines, som ligger i en lille bugt bag en kaempemaessig boelgebryder og industrihavn. Det ser man dog ikke fra havn og den lille bugt. Den foerste nat laa vi for anker for at spare lidt havnepenge, og nu til morgen sejlede vi ind i marinaen. Vi er nu startet paa klargoering til den lange tur til Porto Santo ved Madeira, en tur paa ca 4 doegn. Der er diverse opgaver som skal loeses af baade sikkerheds- og komfort hensyn. Vi har nu sejlet knapt et par tusinde soemil saa der er ogsaa et par ting som skal udskiftes.

Torsdag havde vi besoeg af Johnny fra Blue Voyager, en norsk baad som vi har moedt i Povoa de Varzim ogsaa. Han er en rigtig rar fyr som sejler alene men har forskellige crew med paa turen - caribien tur/retur. Han havde haft et uheld paa turen ned til Peniche og slaaet et stort hul i hovedet som var blevet syet paa sygehus formedest 120 euro. Vi sagde saa at Rikke kunne da godt tage stingene til halv pris! Rikke har nu overvejet at tilbyde sygepleje-service og vil saette et skilt paa skibet.

  

I eftermiddag proevede Rose og Johan deres nye vaaddragter med stor tilfredshed. Skipper var ogsaa i havnevandet og det gik lige uden vaaddragt da vandtemperaturen er 19 grader.

Vi har lige handlet lidt (klokken er 1840 lokal tid) og nu har vi lige kigget paa mails og skriver lidt her. Havnen er desvaerre uden internet, saa derfor er vi paa biblioteket og har laent en computer.

Vi har planlagt afsejling herfra onsdag den 28. og Jonas kommer herned fra Lissabon og sejler med. Det glaeder vi os til.  

 

 

21.10.2009

Stadig i Lissabon. Skyet, regn og 17 grader! Ja efteråret er også kommet til Portugal. Vi ligger blæst inde og alle surfere er vilde for i nat bliver der slået bølgerekord ud for kysten af Portugal. Over 6 meter bølger forventer man og det samtidig med afvikling af mesterskaber i surfing - Men vi skal ikke surfe - helst ikke - så vi venter på bølgerne lægger sig lidt og vinden ligeså. På Navtex har vi hele dagen kunne følge med som havnene nord på er blevet lukket pga. den store bølgehøjde. Vi ligger heldigvis godt beskyttet inde i Doca de Alcantare på floden Tejo, men vi HAR altså set Lissabon nu og ville godt videre sydpå. Rose og Johan laver ekstra lektier og der arbejdes på små projekter på skibet. Havnen har desværre ikke internet, så vi låner en stick af Jonas i ny og næ. Det med vejret betyder også at vi bliver en uge forsinket og derfor igen må ændre beslutningen om Algarvekysten. Nu bliver det Sines som afgangshavn mod Madeira. Og Jonas har sagt ja til at sejle med til Porto Santo og Madeira - det bliver dejligt at være en ekstra voksen ombord til den lidt lange tur på det store vand.

 

18.10.2009

Stadig Lissabon, sol og høj himmel, 25 grader!

Vi var i går i Oceanarie og se hajer, rokker, den store Mola Mola og en masse andre fisk og vandlevende dyr. Meget interessant. Bagefter gik vi en lang tur igennem en anden del af centrum og handlede lidt i diverse boder og butikker. Vi købte blandt andet 2 våddragter til Rose og Johan til gode priser. Vi har sagt farvel til Klaus på Bornholmerbåden, som skal hjem i skole igen. Jonas bliver selvfølgelig og vi har lånt hans usb-stick, så vi kan komme på nettet. Her er ingen internet i havnen, så det er ret dårligt. Vi lægger alligevel lidt fotos op fra Lissabon og Roses fødselsdag. Sejler nok videre mandag til Sines og derefter til Lagos på Algarve kysten. Efter mange overvejelser har vi besluttet at gøre sådan, da vi samtidig korter 100 sømil af turen til Porto Santo, som derved kun bliver ca. 450 sømil eller 4 døgn.  

 

15.10.2009

Stadig Lissabon, Prins Christians fødselsdag!

Igår blev Rose fejret på behørig vis. Vi turede rundt i Lissabons smalle gader med sporvogn 28E - vi hoppede af og på til kaffe, frokost og is og sightseeing. Vi har købt 24 timers billetter og så kan man køre så meget man vil. Vi sluttede dagen med en oplevelse ud over det sædvanlige med at være på Fado restaurant. Vi fik dejlig mad og mens vi sad der på restauranten spillede et par fyre på guitar og Viola de gampa mens 6 forskellige sangere brillierede med den ene Fado efter den anden. Tjeneren viste sig også at synge og de virkede næsten til at være i familie alle sammen for når de ikke sang, så tog de ud af bordet eller servede for andre borde. Rose fik fødselsdagssang på portugisisk og de kyssede hende på håret og aede hende på kinderne igen og igen. Johan fik også et par kys grundet sit lyse hår! Rose faldt i søvn til sidst mættet af indtryk, men vi købte en CD med den ene sanger og han har skrevet en flot hilsen til fødselaren med håb om et dejligt liv.

Idag har vi kørt ud til Henrik søfarens monument som er udformet som en skibsstævn og vi har set Torre de Belem, et middelaldertårn i Manuelinsk byggestil med stenkniplinger, balkonner og små vagttårne. Vi så også det pragtfulde Jeronimus-klosteret, som er bygget for de rigdomme som fulgte i kølvandet på Vasco da Gamas opdagelse af søvejen til Indien i 1498.

Vi er stadig på internetcafe, dog med egen pc, men det er lidt stressende ikke at have net mere lokalt. Vi må se om vi kan oploade fotos senere på ugen.

 

14.10.2009

Lissabon. Roses foedselsdag - hun bliver 9 aar idag og vi har fejret hende fra morgenstunden med gaver og et par breve hjemmefra. Vi har sol og 26 grader og det bliver maaske hendes varmeste foedselsdag i mange aar frem. Vi skriver snart lidt mere men er nu paa internetcafe og har ikke saa meget tid. Hilsen til alle hjemme med tak for sms og mails til Rose og os. Det er saa dejligt.

 

Så prøver vi igen med et videolink.

 

07.10.2009

Stadig Povoa de Varzim - vi er blæst inde med sydlig kuling og en del regn. Vi har lejet bil et par dage og været i Porto, det nordøstlige Portugal ved grænsen til Spanien, som er en naturpark og i Guimares som er her Portugal menes at være opstået som selvstændig stat. Så har vi fået pandekager et par dage (det får vi ved heldagsregn!)  Vi får repareret sejlene lidt ved en lokal sejlmager og et par andre småreparationer. Per har købt vandfilter i Porto for at filtrere drikkevandet. Vandkvaliteten er ikke altid den bedste på broerne.

Siderne med logbøger er opdateret og ligeså fotogalleriet.

Vi sejler nok mod Lissabon lørdag, men nu må vi se.

 

30.09.2009

Povoa de Varzim - Portugal. Vi ankom 27. om aftenen og her er rigtig fint og billigt. Meget imødekommende personale og fine forhold. Dog ikke internet som kan benyttes på skibet. Vi skriver lidt mere senere. Igår var vi i Porto og travede på trapper dagen lang, men det er en meget smuk by og vi har taget en del fotos, som vi lægger på siden snarest. Vi har dejligt selskab af familie fra Nord Irland - Corinne og Alan og 2 børn som er på verdens omsejling i 3 år - vi følges nok lidt derned af. Nu er vinden gået i syd, som er meget usædvanligt så vi bliver nok et par dage mere.

 

26.09.2009
Lars Nabo's fødselsdag - Stort rundt Tillykke til dig.

Lige nu ligger vi for anker uden for havnen i Baiona og sejler videre mod Portugal imorgen tidlig, når det bliver lyst. Peter ønskes tillykke med fødselsdagen imorgen d. 27. september.

 

Vi har den glæde at få besøg hjemmefra af nogle venner og familie imens vi er på Canarie-øerne. Indtil videre har vi fået følgende datoer oplyst:
Uge 53 - familien Søndergaard - Alexander fra Johans klasse

Uge 52-01 - Bedste og Bedstefar m.fl.

Uge 9 - familien Lilleøre fra Asnæs

 

 

25.09.2009

Bedstefar Leif's fødselsdag (og Kim's) Tillykke til Jer begge.

Vi er i Baiona i Spanien og har skønt vejr. Vi har siden Portosin taget små ture til de mange hyggelige ankerbugter og fjorde her i området og vejret har vist sig fra sin allerbedste side. Vi har badet, solet, gået ture, slappet af og ungerne har snorklet på stranden. Vi har ligget for anker det meste af tiden og sparet lidt på havnepengene. Vi har handlet i små byer med kun lokale folk og vores 4 spanske gloser. Vi kan kun sige goddag, farvel, lidt tal og tak! men det er meget gæstfri folk vi møder og de er glade og venlige. Vi mærker tydeligt at krisen også kradser i Spanien og der er huse til leje og til salg over alt. Nye boligblokke står gabende tomme og ofte halvfærdige. Mange butikker i gadeplan er også tomme eller lukkede. Det er lidt trist at se.

Det med videoklip må vente til bedre internet-forbindelse. Det er nogle heftige filer at uploade, så vi kunne ikke få det til at virke.

 

Her i Baiona har vi mødt båden Gwendoline igen med Lene og Kim samt børnene Oliver og Celeste. De skal sejle jorden rundt i 3 år i deres flotte 15m stålbåd. Johan og Oliver, som er på samme alder har leget stort set konstant i 2 dage. Celeste er 14 og således noget større end Rose, men de har også haft stor glæde af hinandens selskab. Vi voksne har udvekslet lidt erfaringer om langtur - det er sjovt som det emne er uudtømmeligt. Nu er de lige sejlet mod Madeira, 6 døgn borte, og vi ønsker dem en rigtig god tur videre.

 

19.09.2009 - Videoklip fra Helgoland. Test.

Vi har fået et tip fra Jon på "Time-Out" om at lægge video op på youtube og lægge link her på siden. Det virker, men vi har lidt start-problemer. Der arbejdes på sagen.

 

 

18.09.2009 - video-klip fra sejltur i Alderney Race

 

17.09.2009

Portosin - fin havn med god service og faciliteter. Rimelige havnepenge. Vi har vasket og fisket, været i Santiago de Compostela med Aefnityr og se katedralen, vi har købt ny spansk gasflaske og fået ryddet op i skibet. På hjemmesiden er galleriet opdateret med nye fotos. Vi har lidt video, men kan ikke finde ud af at oploade det, så I kan se det. Har du en god ide, skriv gerne!

Imorgen sejler vi videre mod Vigo-bugten og sidst på mån